Met de meiden... - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Anne-Fleur Mast - WaarBenJij.nu Met de meiden... - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Anne-Fleur Mast - WaarBenJij.nu

Met de meiden...

Blijf op de hoogte en volg Anne-Fleur

20 Oktober 2006 | Nederland, Amsterdam

Met de meiden…

Jeetje wat een week…

Mijn vakantie ben ik vorige week begonnen met een grote schoonmaak!!(jaja, wie had dat gedacht?) Hilde en ik vonden het daar wel eens tijd voor!!! Achteraf is het heerlijk.. Maar toen stonden we toch wel even te zweten!! Schoonmaken met een temperatuur van 35 graden is toch niet zo relaxed!! Maarja, ook dat moet gebeuren!
Daarna hebben we heerlijk gerelaxed..Beetje films gekeken en naar het strand geweest. We moesten nog even bijbruinen voordat Erwin zou komen!
Zondag avond hebben we Erwin opgehaald van het vliegveld. Hilde was natuurlijk helemaal blij! We hebben Erwin de ‘’leukste’’ dingen van het eiland vast laten zien! Toch wel gezellig als er dan even iemand anders is waar je mee kan kletsen!!
Woensdag avond zijn we naar de film ‘’zwartboek’’ geweest!! Echt super mooi!Verder heb ik vooral genoten van het feit dat ik niet om half 6 op hoefde te staan, en dat was heerlijk!! Paar keer lekker uiteten geweest en Donderdag nog even bij de grotten van Hato geweest! Was wel leuk. We kregen een rondleiding waarbij van alles werd verteld! Wel leuk om dat eens te weten hoe zo’n grot zich vormt! De vleermuizen die rond onze oren vlogen vond ik alleen iets minder! Wanneer we naar boven wilden kijken moesten we ook onze mond dicht houden want het kon wel eens gebeuren dat zo’n beest in je mond ging poepen.. Lekker verhaal weer..!
De week duurde wel erg lang.. Maar dat kwam omdat ik me zat te verheugen op Vrijdag dat de meiden zouden komen!! Eindelijk was het dan zover!! Om half 2 zouden ze landen! Omdat het bij ons best lang duurde voordat we de koffers hadden en door de douane waren, vertrokken wij pas om half 2. Onderweg kreeg ik al een telefoontje dat ze buiten stonden te wachten …. Mmmmm Jammer.. Geen scène uit een drama film..! Maar het was niet minder leuk om ze te zien! Ze zagen er wel moe uit, en ze hadden het natuurlijk super warm met hun spijkerbroeken!!
Onderweg naar het huisje veel gekletst en gelachen! Leuk om ze weer te zien! Kimber had een cadeautje voor ons meegenomen van de klas! Ze hadden een schilderij gemaakt met tekstjes en foto’s!! Super leuk en lief! Ons huisje word steeds gezelliger!! Ook kreeg ik nog 2 boeken! Yes.. ik kan weer lezen!! :D Roos had 27kilo in dr koffer, waarvan de helft van mij was! Owowoow, Vrouwen..8-)!
Die avond zijn we meteen gaan stappen. Vrijdag avond vind ik het namelijk het leukst, en omdat ze er maar twee meemaken, konden we die niet missen!! Hoppa, de rosé en de passoa jus goten heerlijk naar binnen bij de happy hour en alle jongens om ons heen waren ook meteen een stuk leuker dan dat ze eigenlijk waren!! Kimber Roos en Marleen gingen helemaal los!! ( en dat na een hele dag reizen! (ze waren ook wel heel snel lam!) ) Om half 1 hadden ze het toch wel gehad en waren wel erg moe.. Ook ik had hem inmiddels behoorlijk hangen.. Maarja, 2 maanden bijna niet gedronken En dan ineens een paar glazen wijn achterover… Dat kon je van te voren narekenen! Zaterdag had dat dan ook wel zijn uitwerkingen, maar het was het zeker waard!! Thuis zijn we meteen op bed geploft en meteen in slaap gevallen!! Ik werd alleen om 3 uur wakker en hoorde dat Roos niet kon slapen op de grond! De klamboe irriteerde dur, en dus had ik om 3uur nog een nachtwisseling met mijn lieve kleine zusje. Ik wou natuurlijk wel dat ze een beetje kon slapen! Ze was zo moe! Ik lag naast Marleen en kwam er achter dat ook zij wakker was! We hebben tot 6 uur liggen kletsen,lachen en vechten!! Leuk, zo’n nachtje! Haha, gelukkig konden we een beetje uitslapen!
Zaterdag zijn we naar het westen gereden! Onderweg helaas geen leguanen of andere enge dieren gezien. Daar aangekomen wat mooie plaatsjes laten zien en daarna naar het strand gereden! We lagen een beetje achteraan. Er lag niemand om ons heen, dus lekker rustig!! Later kwamen we er achter dat dat waarschijnlijk kwam omdat er voor ons een of andere vis helemaal open lag te rotten! Stinken zeg..! Pff..
Toch heerlijk gesnorkeld en lekker gelezen!!
Zondag hebben we gereserveerd om Vrijdag met dolfijnen te gaan zwemmen!! Jaja, het gaat nu echt gebeuren! We gaan smorgens om half 12 met zn alle! Hilde,Erwin,Roos,Marleen,Kimber en ik!! Best spannend! Daar binnen bij dat bureau hingen wel allemaal foto’s van bekende Nederlanders, (Marco B,Jim,Prins Willem Alexander en Maxima, Tim van Direct, Leontien van Moorsel, Thomas Acda en nog 10 tallen!) en ze lachte allemaal! Toch wel weer een goed teken! 8-) Bij mijn volgende berichtje een uitgebreid verslag!
S middags zijn we naar Mambo Beach geweest! Van 5 tot 7 was het daar Happy Hour!! Het was echt ontzettend gezellig en de drankjes waren ontzettend lekker! Met de minuut werd het gezelliger en het sjansen verliep ook wel goed! Maar helaas hadden we afgesproken om met zn alle ergens te gaan eten, dus moesten we om kwart over 7 toch echt gaan!! Maar we hebben nog een zondag!

Maandag morgen, Om 6uur ging de wekker!! Jaja, de vakantie zit er echt op!! Gewoon weer naar stage! Marleen was zo lief om op te staan en een ontbijtje voor mij en Hilde te maken!
Het was wel weer leuk om iedereen te zien! Al die lieve kleine schattige negertjes..! Het is raar hoe snel je je gaat hechten aan kinderen! (of heb ik dat alleen ?? ) Roos, Marleen en Kimber kwamen me s middags ophalen!! Ik vond het leuk om ze te laten zien waar ik stage loop! Nou hebben ze tenminste een beeld bij de verhalen! Ook zij vonden het erg indrukwekkend! Ze waren er maar heel even, maar ze hadden al meteen een indruk! Het is hier zoveel anders dan in Nederland!! Kimber zei meteen ‘ we moeten niet zoveel zeuren in Nederland!’’ Helemaal gelijk! Als je hier bent geweest, dan heb je zoveel meer respect voor wat we allemaal hebben en kunnen in Nederland!

Het heeft de laatste dagen ontzettend veel geregend! Het regenseizoen is begonnen en dat was ook wel te merken! Het kwam echt met bakken tegelijk uit de hemel! Hun balen natuurlijk! Gelukkig was het wanneer ik uit stage kwam, wel redelijk weer om op het strand te liggen. Ze hebben al een aardig kleurtje.

Dinsdag na stage zijn we naar Hook’s hut gereden! Het was gelukkig al een stuk lekkerder weer! Het waaide alleen heel hard, en dus waren er hele hoge golven! Wij als blije guppen gingen dus gezellig op ons luchtbedje op de golven drijven! Ik voelde me in een keer 10 jaar jonger! ;) Met zijn tweeën op één luchtbed gaan liggen is nog niet zo gemakkelijk!
Toen we terug reden om te gaan douchen en daarna pizza te gaan eten, kwamen we erachter dat de stoplichten het niet meer deden! Mm, vreemd, maar dat is vast vaker! Thuis aangekomen deden ook hier de lichten het niet! Onze huisbaas opgebeld, en die vertelde dat in heel Curaçao geen stroom meer was! Het kon 1 uur duren, maar ook 3 dagen!! Lekker vooruit zicht dus! Gelukkig was het nog best vroeg en dus nog redelijk licht! We zijn alle vier snel gaan douchen en dachten nog gewoon uit eten te gaan, maar dat had geen zin, want die gingen ook sluiten! En toen? We moesten toch eten.. We hadden inmiddels best honger! Maar ook het gas was op! En hier schijnt dat best snel te gaan met die gasflessen! Kimber Roos en ik gingen dus snel richting een tankstation, althans, dat was de bedoeling! We hebben de hele weg in de file gestaan! Ondertussen wel gelachen met de mensen om ons heen! Eindelijk aangekomen waren er gelukkig nog een paar! We hadden dus wel gas! Op de terug weg heeft Kimber gereden! Voor het eerst in een automaat! Het is opzich niet moeilijk, maar als je gewend bent om de koppeling in te trappen, moet je toch even nadenken! Als je dat in een automaat probeert te doen, trap je kei hard op de rem, en dan zouden wij door de voorruit vliegen! Roos en ik riepen dus elke keer dat ze voorzichtig moest remmen en dur linker voet niet mocht gebruiken! Best grappig!
Boodschappen gedaan om spaghetti te maken, en dat ben ik thuis dus ook gaan doen. Best apart zonder licht! Het was inmiddels namelijk pikke donker geworden. Met twee kaarsjes stonden wij in de keuken. Het ging allemaal goed en de spaghetti en de spaghetti saus waren klaar. Hilde zou het wel even afgieten! Helaas viel toen de hele pan in de gootsteen! Maarja, toch zonde om het weg te gooien, dus we hebben het gewoon op gegeten! En tot nu toe is er nog niemand ziek van geworden. Wel leuk om het eens meegemaakt te hebben, een hele avond geen stroom!
Bij mambo beach zouden we een film gaan kijken, en ons werd verteld dat ze een ‘’reserve’’ stroom hadden, dus wij daar na het eten heen gevlucht! Daar aangekomen werd ons verteld dat ook dat niet door kon gaan! Helaas..! We zijn daar even wat gaan drinken en toen sprong het licht ineens weer aan! Iedereen klappen en juichen! Toch wel fijn als het stroom het gewoon doet!
Helaas was het thuis nog niet over. Met een kaars liepen we naar binnen om alles te zoeken wat we nodig hadden om te gaan slapen! Eindelijk op bed waren we blij, althans, omdat het stroom het niet deed, hadden we ook geen ventilators, en dus was het super heet, maar we hadden ons bed gevonden! Na een uurtje sprongen alle lichten weer aan.. YESS We hebben daarna heerlijk geslapen!

Woensdag gingen Kimber en Erwin een dagje mee naar stage. Kimber en ik zaten sochtends in de onderbouw, waar we met kleine groepjes Nederland hebben geleerd en smiddags in de bovenbouw. We hadden een quiz verzonnen met vragen over Nederland, en daarna moesten ze een tekening gaan maken over Nederland. Waar zij aan dachten als ze aan Nederland dachten! Ik dacht dat we tekeningen kregen met Kaas, Tulpen en klompen, maar bijna allemaal tekende ze een hoog huis. Hier kennen ze dat bijna niet, en hebben de meeste huizen maar één verdieping! Ze vonden het erg leuk en de juffrouw vond het goed gaan! Gelukkig!

‘s Middags zijn we naar Jan Thiel beach geweest! Lekker gelezen en gezwommen.

S avonds was er toch weer pizza avond! Dus zijn we lekker pizza gaan eten! heerlijk!

Donderdag nog 1 keer bikkelen! Kimber ging nog een dagje mee!! Het was wel weer gezellig! Er was een juffrouw jarig dus wij dachten heerlijk een stuk taart te krijgen! Daar hadden we ook echt behoefte aan!! Helaas kregen we een vies klef hapje.. Bah! En Fria te drinken.. Getsie.. Jammer zeg..! S avonds zelf maar een slagroom gebakje gehaald!

Vanmiddag zijn we wezen Jetskieen! Ik Roos en Marleen zagen dat wel zitten! Toen we een mooi prijsje hadden afgesproken kregen we een zwemvest aan! Na wat korte instructies gingen we dan! Roos en Marleen samen. Ik ken ze een beetje, en zag het echt niet zitten om bij hun achterop te gaan zitten!
Daar ging ik!! Best eng.. Ik had elke keer het idee dat ik om viel, maar dat was natuurlijk niet! Toch een paar keer vol gas, toch wel leuk!! Ga ik vast nog een keer doen in deze maanden!

Uuhm.. Verder zijn we vanavond met zn 4en naar de Mac geweest! Even ouderwets VRETEN! ;) Daarna een foto sessie gehad in het huisje.. En nu zitten we heerlijk op het terras te genieten van live muziek en een ice thee! Nog 4 dagen en ze gaan weer.. Jeetje, wat gaat de tijd toch snel..En ik wil nog zoveel met ze doen..! Mm.. goed, even niet aan denken.. Eerst nog maar even genieten en hopelijk nog heel veel leuke dingen mee maken! :) Ik heb er zin in!

Morgen dus de dolfijnen..... Spannnendddddddddddddd

Liefs en een dikke kus Anne-Fleur!!

Ps, raar... Maar ik word nog steeds bruiner!

• 20 Oktober 2006 - 02:29

Kimber:

Ja ja en dan denk je vakantie te hebben, nou echt niet hoor! Je maakt hier van alles mee! hihihi Morgen de dolfijnen oftewel in kimber-taal FLIPPER!!!!!!!! Liefs kimber

• 20 Oktober 2006 - 03:05

Hanny:

hoi,meiden geweldig wat jullie allemaal ondernemen!en leuk dat er weer een nieuw verhaal op de site staat.Geniet er nog van een paar dagen. Heel veel liefs ,mama

• 20 Oktober 2006 - 07:35

Connie:

Jeetje, wat gaaf omdat met elkaar te mogen beleven! genieten hoor. En wat een leuke foto's, de mooiste is volgens mij Anne Fleur als juf voor haar kindertjes, je ziet er echt als een juf uit Anne.
    Veel plezier daar, liefs uit Wijchen, Connie

• 20 Oktober 2006 - 07:40

Chrisss:

He Anne, wat een leuk verhaal! Met elkaar allemaal leuke dingen gedaan, super :)

Geniet nog even van de laatste paar dagen met elkaar, heel veel plezier!!

XChris

• 20 Oktober 2006 - 09:39

Myrna:

Heey!!!
    Wat een leuk verhaal weer!!
    Leuk om te lezen dat jullie er zo van genieten allemaal (wat natuurlijk ook niet anders kan),.. Ow en kimber als je dit nog leest het schilderij is mooi geworden!!!
    Geniet er nog van deze dagen!!
    Dikke Kus Myrna

• 20 Oktober 2006 - 15:59

Jesse:

Heeej Meiden,
    Wat een super verhalen weer!
    Geniet ervan!
    Dikke kus Jesse

• 20 Oktober 2006 - 18:52

Eefje:

Hee meiden,

Wat een belevenissen weer en Anne-fleur zit weer een keertje sterren..;)!

En wat een lekkerding op de ene foto, nee ik zie het alweer jullie hebben niks te klagen!!

Geniet er nog even van,

Kusjes Eefje,

• 21 Oktober 2006 - 17:15

Marian:

Hoi Annefleur,
    Ik heb net even samen met Jesse je foto's bekeken en je berichtjes gelezen.
    Hartstikke leuk Annefleur!
    Geniet ervan ondanks dat er soms wat dingetjes zijn die niet zo goed verlopen.
    Ik hoop dat je de laatste maanden een leukere stage plaats hebt.
    Groetjes Marian

• 22 Oktober 2006 - 17:11

Sander:

Wow, wat een verhaal en wat een stel mooie foto's! Jij hebt het echt wel onwijs na je zin zeg! Ik ben echt onwijs jaloers op je! Maar ach, wie weet kom ik ook nog wel ff een weekje naar je toe! :P Lekker vakantie vieren! :D Whehe!

Succes met alles!

kussiejsz,

Sander

• 24 Oktober 2006 - 14:58

Kimber:

Ja ja meis...zo sta ik nog naast je! Zo zit ik weer thuis in Rhenoy, hoe snel kan het gaan. Het afscheid ging een beetje rommelig, maar ik wil via deze manier nog even zeggen dat ik veel bewondering heb voor hoe je dingen om dit moment aanpak! Het aanpassingsvermogen van jou is erg groot! En dat mag ook best wel is gezegt worden, ergens had ik het ook wel onderschat, je denkt gauw o die zit jaar lekker in de zon, maar helaas is dat niet zo altijd! Je heb met een verschillende Cultuur te maken, verschillende manier van een kijk op Onderwijs en dat alles in een land wat alleen buiten de taal niet eens op Nederland lijkt! 1 ding weet ik zeker, jij heb je plekje daar wel gevonden! Geniet er deze 3 maanden nog van, en haal alles er uit wat er is zit, de positieve maar ook de negatieve dingen! Je komt er zo onwijs sterk uit!
    Liefs... XXXX

• 24 Oktober 2006 - 18:26

Marleen:

Heeej meisie,

jaja voor ons zit het er al weer op..:S Nu zitten we weer in het onwijs koude Nederland! Maar ik kijk met veel warmte terug op de afgelopen 11 dagen!! Ze waren top lieverd!! Ik heb ervan genoten!! Genoten van de zon, de helder blauwe zee het witte strand maar vooral het gezellige samen zijn!! We hebben gelachen met zijn allen, lekker chillen en weer eens lekker ouderwets de beest uigehangen!! De tijd gaat snel als je het naar je zin hebt dus geniet jij nog maar lekker van de resterende 3 maanden daar!! Voor je het weet zit ook jij weer met een trui en sokken op de bank GTST te kijken!!;) net als ik nu;) Nou geloof me An je mist niks, het is en blijft een voorspelbare soap!!
    Heel veel liefs en een dikke knuffel!!
    p.s. mis je toch al wel weer een beetje hoor..:s

• 27 Oktober 2006 - 13:04

Roos:

daag lieve zus van me!!
    ik wilde ook nog even zeggen dat ik het erg naar mijn zin heb gehad in de vakantie.. ik vond het fijn om je weer te zien en vast te houden! ik zit hier nu weer in het veel te koude Nederland, (gister wel weer een van de warmste dagen in oktober sinds 100 jaar) maar toch veel kouder dan in Curacao!! ik wilde dat ik nog langer had kunnen blijven zodat je nog meer kon laten zien en dat ik nog langer bij je kon zijn want ik mis je wel een beetje;) een beetje heel erg eigenlijk.. maar ik hoop dat ik met de kerst weer naar jou toe kan komen, anders hoop ik dat de laatste drie maanden snel voorbij zijn zodat ik je weer kan ophalen van schiphol (spandoek wordt al gemaakt:P). je moet wel genieten daar in Curacao en vooral veel lol maken!! maar dat doe je vast wel:P (met happy hour leuke jongens versieren hahaa..) ik hoop voor je dat je nog een leuke tijd hebt met Hilde!! maar ja je hebt al een leuk vooruitzicht want over ongeveer 9 dagen staat mama bij jou op de stoep;)
    veel liefs en een dikke kusj je kleine zusje
    ik hou van je!!!

• 29 Oktober 2006 - 18:00

Dennis:

Hoi annefleur, hele leuke foto;s heb ik al van je gezien, geniet er nog maar van en tot over een tijdje, gaan we wat leuks doen, groetjes dennis (renesse)

• 04 November 2006 - 21:26

Marleen:

Heeej benedictus de 16e, waar blijft het nieuwe spannende verhaal? Je loopt een beetje achter!!

Dikke kus

• 05 November 2006 - 15:40

A42:

He hallo daar! Je moeder is inmiddels onderweg. Wij hopen dat ze lekker kan uitrusten daar bij jou. Hier is het op het moment niet erg druk dus wij dachten laten we eens een berichtje achter laten. Maak er gezellige weken van met je moedertje. Liefs Marieke, Mieke, Miranda v.d B,Danielle en Wilma H.

• 06 November 2006 - 00:54

Sander!:

Hm, wat een lief berichtje van Kimber! Voorzover ik het kan sluit ik mij bij haar aan! Alleen ben ik niet bij jou in je landje geweest! Maar geniet er van en je zal er veel van leren! Ik denk aan je, vanuit dit kouwe kikkerlandje! ;)

Kus kusz,

Sander!

• 09 November 2006 - 21:53

Mieke Ermers:

Hoi Anne-Fleur,
    Wat een verhalen zeg!
    Jij hebt daar wel een lekker leventje! Leuk dat je zus ook nog kwam. Fijn dat je het nu zo naar je zin hebt!
    Wat een ervaringen! Je zult er best veel van
    leren.
    Nu ik je adres van Lotte heb gekregen blijf ik je volgen.
    Geniet ervan!
    Groetjes, Mieke (Grave)

• 18 November 2006 - 14:08

Chrisss:

Hai Anne en Hanny... bedankt voor jullie kaartje :) Hartstikke leuk! Fijn dat jullie het zo leuk hebben met elkaar, ik had ook niet anders verwacht!

Hier in Wijchen gaat alles goed, geen boeiend nieuws!

Heel veel plezier nog enne An, schrijf je snel weer een nieuw verhaal :D

Groetjes van ons allemaal, XChris

• 21 November 2006 - 02:22

Buurvrouw Kim:

Hee anne-fleur,
    Ik zit nu lekker op je "balkonnetje" naar je site te kijken. Heel erg leuk dat roze! Je moet wel je site goed bijhouden dan kan ik je na deze week ook blijven volgen....

xxx Kim

• 21 November 2006 - 02:24

Tiwi:

Dag lieve huisgenoot! We gaan gezellig samen kerst en oud&nieuw vieren. Alvast welteruste. Kussie!